top of page

Steven Brunswijk

BIO

SB15_edited.jpg

Van dumpert naar theater

Sinds zijn spraakmakende video op de website van Dumpert, (gewoon betalen) is Steven Brunswijk bekend geworden bij heel Nederland!
Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van vele Nederlanders te veroveren. Dat de filmpjes op het internet meer dan alleen een gimmick zijn, bleek al snel bij zijn theaterdebuut met de voorstelling “Vooroordelen”. 
De voorstellingen van zijn allereerste theatervoorstelling waren in een razend tempo uitverkocht. Voor Steven is dit alles pas het begin. Zijn missie is mensen laten lachen, vanaf het podium waar hij zichzelf kan zijn!

Steven op tv

In 2016 presenteert Steven zijn eerste eigen Tv programma getiteld “De Braboneger verkaast?!,” dat wekelijks werd uitgezonden op AVROTROS. In dit programma onderneemt hij samen met twee vrienden activiteiten die naar eigen zeggen alleen blanke mensen doen, zoals het Oktoberfest, skiën en kamperen. Het programma was wederom spraakmakend. 

Op basis van dit succes werd hij door Comedy Central gevraagd deel te nemen aan The Roast of Gordon. Met ruim 450.000 kijkers het best scorende programma van die zender ooit!

De sportieve Steven viel ook op bij zender RTL5. In 2018 was Brunswijk een van de deelnemers van het negentiende seizoen van het succesvolle RTL 5 programma Expeditie Robinson, hij verloor een proef in de halve finale waardoor hij als zestiende het programma moest verlaten en eindigde op de 4e plaats.

Zijn tijd op het eiland bracht hem vele inzichten. Daar op het eenzame eiland werd de basis gelegd voor zijn theatervoorstelling “Van slaaf tot meester” maar na twee seizoenen is het tijd voor wat anders in het theater aldus Steven zelf. 

Steven Brunswijk balanceert in zijn nieuwe programma 'Wat een man kan, kan ik ook' tussen grenzeloze bewondering voor en mateloze ergernis over het vrouwelijk geslacht. ... Vol humor gaat Steven de strijd aan met die vrouwen die koste wat kost alles, maar dan ook echt alles, beter willen kunnen dan een man.

Velen kennen Steven o.a. van zijn deelname aan leuke televisieprogramma’s zoals Ranking The Stars, of Het Perfecte Plaatje. In 2022 wordt dat lijstje wat uitgebreid. Volg Steven op sociale media en blijf hiervan op de hoogte. 
 

SB32.jpg
bottom of page